Fri frakt på beställningar över 495 sek

Eteritique och Neal’s Yard Remedies inleder samarbete med barnfonden

Eteritique och Neal’s Yard Remedies inleder samarbete med Barnfonden

För varje ny gillare på Eteritiques Facebooksida under mars, april och maj skänker vi 1 krona till Barnfonden. Dessutom kommer 5% av försäljningspriset på alla Neal’s Yard Remedies mamma- och babyprodukter i Sverige att under året skänkas till Barnfondens arbete för att fler mammor i Uganda ska överleva sin förlossning.

För att få föda på en klinik i Uganda måste den blivande mamman ha med sig ett så kallat Mama Kit. De som inte har råd att köpa ett kit tvingas föda hemma utan utbildad vårdpersonal. Att föda hemma är riskfyllt och kan i värsta fall leda till att både barnet och mamman dör.

Minskar dödsfall och sjukdomar

Genom att dela ut Mama Kit till blivande mödrar får de möjlighet till en säker förlossning som betydligt ökar chanserna att både mamma och barn överlever.

– Att ge barn chansen att växa upp med båda sina föräldrar är oerhört viktigt. Vi är glada att Eteritique valt att stödja det arbete. Förutom att en förlossning på klinikerna med utbildade barnmorskor avsevärt minskar risken för dödsfall minskar också risken för att infektioner som till exempel hiv ska föras vidare från mamman till barnet, säger Hanna Ivarsson, marknadsförare på Barnfonden.

209-4-uganda_mama_kit

 

Genom att köpa våra Neal’s Yard Remedies mother & baby produkter från vår butik på Hamngatan i Stockholm, vår webshop www.eteritique.se eller hos någon av våra återförsäljarna av dessa fina ekologiska produkterna så stöder du direkt detta fina initiativ hos barnfonden.

MammaBaby-280x280

Återförsäljare av Neal’s Yard Remedies mother & baby produkter:

Eteritique Hamngatan

www.eteritique.se/product-category/mamma_o_baby/

NK Stockholm

www.skincity.se

Bidra med Mama Kit i Uganda

Eteritique har valt att stödja Barnfondens arbete för säkra förlossningar i Uganda.

Varje dag dör 1 000 kvinnor i samband med förlossning och Uganda är ett av de värst drabbade länderna. Det känns naturligt för oss att samarbeta med Barnfonden för att ytterligare stärka vårt sociala ansvarstagande. Det vi och våra kunder kan bidra med kommer göra stor skillnad för blivande mödrar i Uganda, säger Michael Löfgren, VD på Eteritique.

mothergift_php_-280x280

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Michael Löfgren

VD, Eteritique

Telefon: 0738-46 40 45

E-post: michael@eteritique.se

 

Hanna Ivarsson
Marknadsförare, Barnfonden
Telefon: 040-25 88 22
E-post: hanna.ivarsson@barnfonden.se

 

Share this postLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *