Ingmari är en av Eteritiques ambassadörer.

 

Ingmari Lamy

Fotomodell, skådespelare och konstnär

Supermodellen Ingmari Lamy har alltid haft naturlighet som ledord i livet.
– För mig är naturen vår allra största gåva och ett levande väsen. Därför är det självklart att tänka ekologiskt.

Modellikonen som började sin karriär i slutet på 60-talet och syntes på omslag för bl.a. Harper´s Bazaar och Vogue är fortfarande flitigt anlitad fotomodell och tycker det är viktigt att stå för ett naturligt ideal. Att vara stolt över sina år med både silverhår, fina linjer och kråksparkar runt ögonen. Graciöst väver hon ihop sin berömmelse i modebranschen med ett rent och enkelt liv i naturen.

För mig handlar inte livet om ‘hur ser jag ut?’
Det handlar om att möta nuet fullt ut, gång på gång.

Att knyta an till naturen, både den inre och den yttre, är extremt viktigt. Det kan räcka med att sluta ögonen och ta tre andetag så att du kommer tillbaks till dig själv. Naturen är det absolut viktigaste, därifrån får du allting du behöver, säger Ingmari.
– Lär dig att bara lyssna på ditt hjärta. Bara, bara alltid lyssna på ditt hjärta. Det i sig är en stor lärdom tycker jag! Och den djupa inre kopplingen är den enda nyckeln till vår sanna inre skönhet, som jag ser det.

Jag har alltid känt mig vacker inuti.

– Vissa saker får man inte säga i Sverige, man får inte säga att man är vacker och den tabun vill jag bryta. Det är dags att säga ”jag är vacker” för livet inom mig är vackert och jag är den del av det livet.

– Mina bästa skönhetstips är att dricka mycket vatten, och att använda enbart ekologiska produkter och märken. Jag ser det som att huden är ett organ som äter upp det man lägger på den, och för det vidare in i blodet.

Ingmaris favoritprodukter

Neal´s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Neal´s Yard Remedies Wild Rose Beauty Serum