Himmelskt god kokosglass.

Ja ibland händer det…att jag som inte direkt är en glassälskare, får smaka av den bästa ljuvligaste glass jag någonsin ätit. Förmodligen har säker omgivningen och värmen spelat sin roll. Men efter den här smak upplevelsen så tänker jag testa att göra min egna kokosglass hemma. Det här receptet fick jag av en kompis, som bedyrar att det är det bästa receptet för kokosglass som hon testat.

Ja det där med kondenserad mjölk är väl inte det bästa, men å andra sidan så lär jag inte heller äta den här glassen varje dag. Balans helt enkelt.

Här är hennes recept:

✔️ 400 g kokosgrädde.

✔️ 1 burk ( 390 g) kondenserad mjölk.

✔️ Ca 2 msk limesaft.

Häll upp kokosgrädden och den kondenserade mjölken i en skål, och vispa ihop till ett fluffigt skum. Sist så häller du i limesaften.

Häll blandningen i ett fryskärl och ställ in i frysen ca 4-6 timmar.

Låt glassen mjukna i rumstemperatur i ca 15 min innan servering. Toppa med lite färska bär eller lite färsk passionsfrukt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *