Så här lyckas du med din träning i sommar!

Det är nog många som känner igen sig att träningen sätts på paus när semestern börjar. De vardagliga rutinerna som annars är så invanda försvinner snabbt, såväl träningen. Det är ju i för sig inte så konstigt då många har sin träning anpassad efter sina vardagliga rutiner. Så, här kommer tre tips som är otroligt underskattade men så kraftfulla!

 

Sänk ribban

Vad skulle krävas för att du skulle få in träningen just idag? Sänk kraven så att själva steget över tröskeln att sätta igång blir så liten som möjligt. Ge dig själv så goda förutsättningar som möjligt. Det är inte det lättaste för alla. Vissa människor kanske tänker att det måste vara stenhårt, högintensivt, svintunga vikter (eller kanske till och med alla tre på en och samma gång). Är det realistiskt för dig idag? Finns det någonting du kan göra idag för att faktiskt öka sannolikheten att du får in träningen?

 

Om du utgår från att sänka kraven på dig själv så inser du nog att det finns något du kan göra. Gör det realistiskt. Börja med ett fåtal övningar och ta det därifrån, exempel:

Knäböj x 12

Plankan x 45 sek 

Rygglyft x 12 

Vila 30 sek 

Kör 3-4 varv

Låter det lite? Vad bra! Exemplet ovan är för att förtydliga styrkan av att börja smått, få in dina repetitioner och du kommer märka vilken otrolig effekt detta har i längden. För om alternativet är att inte träna alls så är detta verkligen något du ska satsa på. Kom ihåg, om du gör 3 varv blir det totalt:

  • 36 knäböj
  • 2 min och 15 sek plankan
  • 36 rygglyft

Om du gör 4 varv blir det totalt:

  • 48 knäböj
  • 3 min plankan
  • 48 rygglyft

Inte illa!

 

Träna tillsammans

Träna med din partner eller en vän. Om du är ensam så kan du alltid ringa någon t.ex via Facebook messenger/Facetime och använd videofunktionen för att träna tillsammans. Det är ett otroligt kraftfullt verktyg som du redan kanske har testat på under 2020. Om inte, gör dig själv en tjänst och testa.

 

Ta det lugnt 

Det här låter kanske lite konstigt men i allt det här så är det självklart okej att dra ner på träningstempot vilket hör ihop med att ”sänka ribban”. Se till att använda något/några av exemplen ovan. Du kommer märka att träningen inte alltid behöver vara kravfylld, fokus på att vara stenhårt utan det viktigaste är (klyschigt som det låter..) att träningen blir av. Det kan ge dig den där extra pushen och framförallt stolthet inför att du har hållit igång. Vem vet? Det kanske är just den energin och motivationen som gör att träningen inte bara blir ett ”nödvändigt måste” utan kanske en del av ditt liv?

 

Lycka till och ha en fortsatt trevlig sommar! Hälsar PT:n Zebastian. Kolla upp Zeb´s insta för mer inspiration och tränings tips!