4 tips för att komma igång med träningen i höst

Hitta rutinerna igen!

Det är många av er som har kommit tillbaka från semestern och är igång med vardagens (ibland) lite väl monotona sysslor igen. Att komma in i vardagens rutiner kan ta tid då många kanske har lagt alla dom ofta ”måsten” åt sidan under några av sommarens lugna veckor.

Att hitta tillbaka till vardagens strukturerade sysslor är inte alltid det lättaste. Här kommer tre tips som ger dig så goda förutsättningar som möjligt att få in de vanor som leder till långsiktiga resultat. Oavsett vad du har för mål med din fysiska och mentala hälsa så är tipsen något som går att anpassa efter oavsett nivå.

 

Gör det synligt

Ge dina mål en tydlig fysisk bild, skriv ner, rita, ta bilder mm kring hur det faktiskt ser ut. När du får ner dina tankar på papper, telefonen eller surfplattan så ser du med dina egna ögon vad du faktiskt vill åstadkomma. Det ger dig en konkret bild av det du har framför dig och ger dig en god grund inför nästa steg. Är du redo?

 

Identifiera din ”lägsta nivå”

Vad krävs för att du ska få in t.ex träningen? Vilken tröskel är den minst ansträngande att kliva över för att få det gjort? Om du kan identifiera detta och agera på det så har du gett dig själv en fantastisk start på att få in ett LÅNGSIKTIGT beteende som stämmer överens med ditt mål.

 

Gör det belönande

Positiv förstärkning är ett otroligt kraftfullt verktyg för att du ska fortsätta med de vanor som går i linje med dina mål. Belöna dig själv! Det behöver inte vara något jättestort, se till att belöningen går hand i hand med att du har gjort stegen ovan och kontinuerligt har upprepat de vanor som stämmer överens med ditt mål.

Ett bra tips är att belöna sig med till exempel en välgörande massage eller en annan typ av mysig upplevelse som gör att du har lättare att sträva mot dina mål.

 

Lycka till önskar vår PranaOn ambassadör Zebastian Gudmundsson