Bee Lovely, Save The Bees

Neal´s Yard Remedies har sedan 2011 varit aktiv genom olika kampanjer för att samla in pengar för att skydda våra dyrbara biarter som är hotade. Visste du att en tredjedel av Sveriges vilda biarter är på väg att försvinna!? Genom Bee Lovely-sortiment har företaget hittills donerat över 250 000 pund till bivänliga välgörenhetsorganisationer och hjälpt till att rädda 56 miljoner bin!

Vår naturligt närande Bee Lovely-kollektion är kärleksfullt utformad med fair trade certifierad honung, bivax och propolis tillsammans med upplyftande, äkta ekologisk eterisk olja från solmogna apelsiner.

Du kan hjälpa oss att stödja livsviktiga pollinatörer varje gång du väljer Bee Lovely-kollektion, eftersom 3% av försäljningen från vårt Bee Lovely-sortiment går till olika välgörenhetsorganisationer som hjälper till att skydda bin. För att upptäcka exakt hur ditt köp stöder bina, se vår Save the Bees-kampanj.

Den viktigaste välgörenhetsorganisationen som vi stöder genom försäljning av vårt Bee Lovely-sortiment är Bees for Development, som har introducerat bikolonier till cashew odlarna i Ghana. Detta unika projekt gynnar både bipopulationer och cashew bönderna- resultaten har varit häpnadsväckande, med avkastningen som fördubblats mot det tidigare, plus att bönderna tjänar en värdefull extra inkomst från honungen.

Bees for Development identifierar och stöder cashew odlare som är mest utsatta och har störst behov av hjälp. Förra året donerade vi 9 000 pund till projektet för utbildning, stöd och bikupor till cashew bönderna. Under nästa år vill vi samla in ytterligare £ 26,000 för detta projekt genom försäljning av vår Bee Lovely -kollektion, för att stödja 100  cashew bönder att installera tio bikupor var och en.