Visste du detta om Ringblomman?

Ursprung till dess namn, Calendula Officinalis antyder att det är en medicinalväxt: latinets officina betyder i grunden verkstad, men även apotek, man kan säga att det betyder en verkstad för beredning av preparat från läkeörter

Ringblommans blad har använts inom medicin sedan 1200-talet. Växten har sitt ursprung i medelhavsområdet men finns idag i hela världen. Ringblomman har höga halter av flavonoider –  växtbaserade antioxidanter som skyddar cellerna från fria radikaler. Ringblomman är även antibakteriell och anti-inflammatoriskt.

Ringblomman hjälper vid läkning av sår genom att stimulera blodcirkulationen och genom att tillföra syre till området som behandlas vilket hjälper kroppen att bygga upp ny, frisk hudvävnad. Den används också för att öka fukthalten i huden och gör huden fastare. Ringblomman används även för att förebygga dermatit och inflammation i huden.

Hos Neal’s Yard Remedies används Ringblomman i ett flertal av våra produkter. Våra favorit produkter som innehåller ringblomma är : Calendula Cleanser och  Calendula & Oat Lotion som är riktiga räddare i nöden för den som har torr eller känslig hud.

Ringblomman som används i produkterna kommer från våra egna ekologiska odlingar (på bild).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *