Fri frakt på beställningar över 495 sek

Geranium – Pelargonium graveolens

Pelargonium graveolens härstammar från Syd Afrika, den exporterades till Europa i slutet av 1600 talet var pelargonerna var man började utveckla hybrider av plantan. Hybriderna i sin tur exporterades tillbaka till de franska och brittiska kolonierna under 1800 talet. I börja av 1800 talet började man destillera oljan i Grasse var den blev en av de viktigaste parfymingredienserna och ett billigare substitut för den dyra rosenoljan. Idag produceras oljan främst i Reunion, China och Egypten.

Gera1

Det var mycket tack vare geraniumoljan som parfymer började bli åtkomliga för gemene man från mitten av 1800-talet. Den är fortfarande en mycket viktig parfymolja och en av de mest använda i aromaterapi.

Trots att doften inte är särskilt stark blir geranium lätt dominant genom sin sötma. Bara en liten gnutta ger en mjuk grön ton som samlar ihop andra dofter till en helhet, t. ex. där mellannot och basnot spretar åt olika håll. Annars är geranium en av de få dofter som passar ihop med nästan allt. Den går väl ihop med citrusdofter (apelsin, bergamott, citron, grapefrukt, lime, mandarin, neroli, palmarosa) och andra friska dofter (basilika, enbär, frankincense, mejram, rosmarin, tea tree), kryddor (kryddnejlika, svartpeppar), trä och barr (cederträ, cypress, rosenträ, sandelträ) och andra söta dofter (benzoin, jasmin, kardemumma, lavendel, muskatellsalvia, ros, viol, ylang-ylang). Maskerar kamomill och friskar upp patchouli. Utmärkt för att förstärka rosdofter, och här gäller som alltid med geranium att dosera snålt.

GeraReunion

Geranium har en lugnande effekt på nervsystemet och är ångest dämpande, oljan kan användas vid behandling av rastlöshet och panikångest. Vad gäller hudvård är geranium en väldigt populär ingrediens i krämer och lotioner. Oljan har en reglerande effekt på utsöndringen av sebum vilket gör att den passar både torr och fet hud. Dess antiseptiska och anti-inflamatoriska egenskaper gör den även idealisk vid behandlandet av acne. Oljan används också för sin sammandragande verkan på slapp och hängig hy vilket gör den till en fantastisks ingrediens i kroppsvård för att återfukta huden och motverka bristningar och celluliter.

Neal’s Yard Remedies stjärnprodukter som innehåller geranium:

Wild Rose Beauty Balm: Vår klassiska antioxidant rika ansikts balm vilken kan användas som rengöring, ansiktsmask eller nattkräm.

Geranium & Orange Body Scrubb: En exfolierande saltskrubb som mjukgör på djupet med shea och kokos smör.

Geranium & Ros Shower Gel: Rengör och mjukgör på djupet, innehåller även vitamin och antioxidantrik nyponrosolja.

Geranium & Appelsin tvål: Det sägs att ingen tvål är fullständig utan geranium,

Geranium produkter

Share this postLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *