Följ dessa steg för en strålande vacker, återfuktad och väl skyddad vinterhud

Nu har vi äntligen fått några dagar av riktigt vinterväder. Med vintern kommer även kyla och torr luft som innebär en stor påfrestning för huden.

På samma sätt som vi tar fram våra tjocka och varma vinterkläder för att skydda oss från vinterkyla, ska vi även skydda huden från förlust av fukt och se till att bevara hudbarriären stark och intakt genom at uppgradera våra hudvådsrutiner efter denna årstid.

Följ dessa steg för en strålande vacker, väl återfuktad och skyddad vinterhud: 

 

1. Rengöring

Nu är det viktigt att tänka på att inte tvätta huden för ofta och för mycket, då även vanligt kranvatten kan vara uttorkande för huden. Milda, krämiga rengöringar så som Sensitive Soothing Cleansing Milk, Calendula Cleanser eller Sensitive Comfort + Cleanse Micellar Water är rengöringar som kan användas utan vatten.

 

 

2. Fukt 

Efter rengöringen kan du spraya huden lätt med en lugnande och återfuktande ansiktsvatten som även förbereder huden för efterföljande produkter. Rejuvenating Frankincense Toner är en alkoholfri ansiktsvatten med vegetabilisk glycerin, aloe vera och peptider som hjälper till att bevara huden smidig och fräsch.När huden är fortfarande lite fuktig, applicera några droppar av en fuktgivande serum med hyaluronsyra som i sin tur plumpar upp huden och binder upp fukt. Sensitive Restore + Smooth Serum innehåller sodiu hyaluronate och hyaluronsyra i två olika molekylstorlekar. Serumet släcker hudens törst och fyller på fuktreserverna.

Känner du dig trött och glåmig så kan du prova Wild Rose Beauty Serum som med hjälp av vildnyponfröolja, gurkmeja och sodium hyaluronate som återfuktar och ger huden en fantastisk lyster.

 

3. Näring 

Efter den uppfriskande fuktdosen är det dags att ”lägga på locket” genom att ge huden näring och skydd i form av en ljuvlig ansiktsolja och kräm. Orange Flower Facial Oil är en riktig favorit som med en ljuvlig cocktail av apelsinblomma tillsammans med oljor från macadamia, hampafrö, granatäpple är perfekt för alla hudtyper över vintern. Wild Rose Beauty Balm är en riktig ”must have” som funkar året runt, men är särskild viktig att använda under denna årstid. Balmen är baserad på antioxidantrik, ekologisk vildnyponfröolja, en naturlig källa till A & E- vitamin, som tillsammans med harmonisk blandning av ekologiska eteriska oljor från patchouli, geranium och rosmarin mjukgör huden effektivt och ger den en magisk lyster.

Andra,näringsrika och lite fylligare klassiska krämer som gör huden sammetslen och väl återfuktad är Frankincense Nourishing Cream, Vitamin E & Avocado Night Cream och Orange Flower Night Cream. Alla av Neal´s Yard Remedies ansiktskrämer passar fint att använda både morgon och kväll.