Tipper´s hudvårsfavoriter för sommar glow

Tipper Lewis är en naturopat och herbalist som har jobbat med Neal´s Yard Remedies i över 20 år. I denna blogg inlägg delar Tipper med sig av sina favoriter för en somrig lyster!

Sommaren är en sådan härlig årstid. Jag njuter av att vara utomhus i trädgården, tar mig till stranden eller kopplar av i parken med familj och vänner – det finns så mycket roligt att hitta på!

Det varmare vädret på sommaren är även en bra tid att ändra dina sommarhudvårdsrutiner. Du kan lägga åt sidan de tjocka krämerna och välja lättare serum och lotion för att hålla huden fräsch och få den somriga lyster vi alla längtar efter.

Här är några av mina favoritprodukter att använda på sommaren.

För ansiktet

Förutom en bra SPF finns det några produkter som är helt underbara att använda under sommaren för att hålla min hud väl återfuktad och för att ge den lyster.

Wild Rose Beauty Serum är mitt perfekta sommarserum. Gurkmeja och nyponfröolja ökar hudens lyster och hyaluronsyra återfuktar effektivt. Ett annat tillägg till min rutin är Orange Flower Facial Oil, det ser ut och doftar som sommar i en flaska och är perfekt för att få min hud att må riktigt bra.

Mitt bästa sommartips för en härligt fräsch hud är att tillföra massor med fukt.

Rejuvenating Frankincense Face Mask är mitt topp val – laddad med hyaluronsyra återfuktar den på djupet, jag lämnar den gärna kvar över natten iställetför att skölja av den. Jag har alltid en flaska Reviving White Tea Facial Mist på mitt skrivbord eller i min väska också, redo för en snabb svalkande och återfuktande mist när som helst under dagen. Den doftar underbart.

 

För kroppen

På sommaren gillar jag att lägga lite extra tid på min kroppsvård. Med det varmare vädret kommer vi snart att byta ut våra mysiga tröjor mot korta klänningar, jeans mot shorts och vinterkängor mot sandaler. Nu är det dags att få huden i toppform och klar för sommaren!

En snabb, uppfriskande skrubb i duschen några gånger i veckan gör att min hud både ser bra ut och mår bra. Wild Rose Body Polish exfolierar och återfuktar, huden blir friskare och jämnare.

Jag älskar Geranium & Orange Massage Oil som kroppsolja, och den soliga doften ger mig ett leende på läpparna.

Aromatic Shower Gel väcker minnen från den lyckliga medelhavssemestrarna, soldränkta klipporna vid havet och doften av örter i luften – som en kram i en flaska!

 

För dina händer och fötter

 

Glöm inte att ta hand om dina händer och fötter sommaren.
Med närande oljor och örtextrakt är Comfrey & Mallow Foot Balm perfekt för att återställa och skämma bort fötterna och göra dom redo för sommarsandaler.
Att ta hand om min trädgård sommaren är tufft för mina händer, Frankincense Intense Hand Treatment Serum är min lyxiga treat på kvällen, som ögonblick av zen i en flaska.