Naturlig hårvård från insidan och utsidan

Hårets hälsa och vitalitet reflekterar den kosten du äter. Mat som innehåller rikligt med essentiella näringsämnen resulterar vacker, glansigt och välmående hår.

Ditt hår behöver följande viktiga näringsämnen för att må som bäst:

Järn – Gröna bladgrönsaker, nötter, frön, fisk, havre, fullkorn, bönor och linser.

Antioxidanter – Finns rikligt av i färglada grönsaker, frukt och bär. Till exempel rödbetor, paprika och tomater.

Vitaminer B och C – B- vitamin finns bland annat  i fullkorn, bönor och linser. C-vitamin hittar du i grönsaker och frukt så som citrusfrukter, kiwi, bär, broccoli, grönkål och sötpotatis.

Essentiella fettsyror (omega oljor)  – Chia, linfrön, hampa, pumpafrön, avocado, nötter, alger och fet fisk är bra källor till det nyttiga fetterna.

Protein – Bra proteinkällor är nötter, frön, bönor, linser, fisk och en liten mängd av magert kött.

Sulfur – Olika typer av kål, groddar, lök och vitlök innehåller denna viktiga skönhetsmineral som behövs för hårets keratin.

Zink– Fullkorn, nötter så som cashew, pumpafrön, linser och lammkött ibland, om du är en allätare.Zink behövs för att balansera sebumet, och den påverkar hårets tillväxt.

Silica – Fullkorn, äpplen, körsbär, mandel, apelsin, fisk, havre och olika frön. Silica spelar en nyckelroll i produktionen av kollagen och återställer hårets vitalitet genom att bland annat hjälpa kroppen att absorbera andra näringsämnen.

Vatten – 2 liter vatten varje dag, och vattenrika grönsaker, mineralrika färskpressade grönsaksjuicer.

Förutom att äta bra kost finns det naturligtvis andra viktiga faktorer som påverkar hårets hälsa så som att ha en balanserad livsstil; att för mycket stress påverkar vår hälsa (och utseende!) negativt är ju inget överraskning. Även hormoner, sjukdom och olika mediciner spelar roll. Hälsosam näring innehållande bra proteiner, antioxidantrika grönsaker, frukt och bär samt det essentiella vitaminer och mineraler kan i sin tur hjälpa att främja återväxt av hår.

Hårvårdsprodukter och behandlingar 

Att färga håret ofta, samt användning av plattång och hårtork torkar ut hårstråna och gör håret skörare. För att vårda håret på bästa möjliga sätt är det viktigt att använda skonsamma produkter som hjälper till att balansera, återfukta och återbygga håret.

Neal´s Yard Remedies har produkter som hjälper dig att få friskt, vackert välmående hår.

Kosttillskott för vackert hår:

Frankincense Intense Beauty Boost Supplement är en komplett skönhetstillskott innehållande C-vitamin, Biotin, Zinc, Selenium, Koppar, MSM. Beauty Boost är vegansk, helt fri från bindningsmedel och artificiella ämnen.

Organic Beauty Oil är en skönhetsolja som innehåller det viktiga essentiella fettsyrorna från certifierad ekologiska, vegetabiliska källor: Linfrö, Hampa, Avokado,Nattljus och Pumpafrö.

Super Antioxidant Boost ger en extra portion av det viktiga antioxidanterna från bland annat Grönt te, Gurkmeja, Vindruvskärnor, Olivblad som skyddar våra celler mot nedbrytande oxidativ stress.

Men´s Health Supplement är en kosttillskott särskild för män. Den är rik på Zink, Koppar, C-vitamin och antioxidanten grönt te.

Hårvårdsprodukter enligt din hårtyp: 

Normalt hår mår som bäst av en mild schampo och återfuktande balsam som återställer hårets vitalitet, ger glans och volym. Vår Revitalising Orange Flower Shampoo och Conditioner innehåller näringsrik blandning av moringa, kamelia och passionsblomma tillsammans med vitaliserande apelsinblomma.

Fint hår behöver en skonsam schampo och lätt, återfuktande balsam som inte tynger ner håret och samtidigt kontrollerar eventuell statiskt hår. Den milda Nourishing Lavender Shampoo är helt fri från sulfater, och passar bra till även känslig hårbotten. Innehåller äkta engelsk lavender tillsammans med ringblomma och jojobaolja.

Torrt och behandlat hår behöver återfuktande schampo och balsam som ger håret fukt och näring. Nurturing Rose Shampoo och Conditioner innehåller vitaminrika oljor från nypon, havtorn och passionsblomma som vårdar och ger torrt och färgat hår djupgående näring.