Gua sha för hälsosam hud med glow

Du har väl inte missat gua sha? Den senaste beauty- trenden från Hollywood som är egentligen en uråldrig terapi baserad på kinesisk medicin, och en av det mest effektiva och naturliga sätt att behandla ansikte och kropp med.

Gua sha skulpterar ansiktsformen, gör huden hälsosam och klar, och funkar fantastisk för att dämpa svullnad. Då hudvårdsprodukterna jobbar på yttersta lager av huden, når en gua sha behandling mycket djupare- och ger oss möjligheten att arbeta på ett sätt som ger synliga och bestående resultat. Gua sha är en effektiv behandlingsmetod som inte kräver några särskilda produkter; med ett enkelt verktyg tillverkad av jade, rosenkvarts eller bian-sten jobbar man med lätta drag för att stimulera cirkulationen, metabolismen och för att lätta spänningar i musklerna och fascior. Gua sha behandling på ansiktet känns i hela kroppen – Energin börjar flöda och man känner sig mer pigg och alert.

Yin Your Skin® gua sha stenar & jade roller

Yin Your Skin® gua sha verktyg är tillverkade av 100 % xiuyan-jade från Xiuyan city, Liaoning området i Kina. Varje Yin Your Skin® gua sha är spårbar till dess ursprung samt arbetsförhållanden och säkerheten i gruvorna är lämpliga för arbetarna. För att garantera hållbarheten kring gruvdriften och för att reparera den eventuella miljöbelastningen görs det noggranna mätningar och arbete för återställning av jord, växtliv och natur.

Enligt kinesisk medicin förbättrar jade njurenergin samt rengör toxiner och slaggprodukter ur kroppen. Jade är särskilt bra för sinnet och kroppen vid stress.

Verktygen tillverkas av natursten vilket gör att varje gua sha sten blir ett unikt konsterverk i sig.

 

Gua sha-kam

Kammen som tillverkats av jadesten är topprodukten bland gua sha-verktyg, eftersom den passar sig för behandling av hela kroppen från topp till tå. Att avsluta behandlingen med att kamma hårbotten känns himmelskt samt frigör effektivt spänningar och lindrar stress.

Gua sha-sked

Gua sha-skeden som tillverkats av jadesten passar för behandling av ansiktet, halsen och särskilt huden kring ögonen. Kyler man ner skeden innan behandling så kan man göra en otrolig effektiv askungebehandling för att dämpa svullnad och mörka skuggor kring ögonen.

Gua sha-sten för ansiktet

Gua sha-sten har utformats särskilt för behandling av ansiktet. Dess vågiga utformning gör stenen utmärkt för behandling av ansiktskonturerna, käkpartiet och området kring ögonen.

Jaderoller

En gua sha-roller av jadesten med piggar för behandling av ansikte, hals, nacke och dekolletage. Att rolla huden förbättrar blodcirkulationen och boostar hudens eget kollagenproduktion. Kan användas på direkt ren hud, eller efter applicering av hudvårdsprodukter. Huden kan även rollas som avslutning till en gua sha-behandling. Rollern med piggar får din hud att blomstra på mindre än en minut!

 

Xiuyan-jade gua sha är tidlöst redskap som håller livet ut. Vilken gua sha  blir din favorit !?

Bilderna kommer från Yin Your Skin®