Julens dofter – Stämningsfull hem med eteriska oljor

Julen är snart här och även om det må fortfarande vara lite för tidigt att ta in granen, finns det ett enkelt sätt att skapa julens stämning hemma med hjälp av dofterna som tillhör säsongen.

Tänk på bara på glögg, pepparkakor, apelsiner, polkagrisar…

Vår luktsinne är en av det mest kraftfulla sinnen vi har. Forskningen har visat att vår limbiska hjärna, som lagrar minnen och känslor, svarar direkt på olika dofter. Detta förklarar varför vissa dofter väcker både fysiska och psykiska reaktioner hos oss – och får oss även bland annat känna glädjen och stämningen av denna fröjdefulla tid.

Vår Festive Blend Limited Edition med säsongens dofter från värmande mandarin, kryddig nejlika och avkopplande frankincense är perfekt för mysiga kvällar i väntan på tomten…

Vill du göra egna oljeblandningar så finns det rena eteriska oljor som frankincense, som gifter sig fint med lite citrus eller blommiga noter som mandarin eller ros.

Behöver du få en stunds paus mitt i den ganska hektiska säsongen, så har vi perfekt lösning för en stunds mindfulness som kommer i form av en eterisk oljeblandning i en liten  roll on flaska som man ha nära till hands. Meditation innehåller frankincense, vetiver och sandelträd. Den avkopplande aromen skapar en känsla av inre ro och ökad välmående.  Ta denna behändiga roll on med dig vart du än går och applicera under dagen för en liten paus, ta några djupa andetag och njut av stunden.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade så de ska alltid doseras med måtta. Några få droppar räcker långt. Vill man använda oljor  för bad eller massage, så ska det alltid blandas ut i en neutral olja eller lotion.