Våga färga håret med växtfärger!

Det är många som är nyfikna på mer naturliga alternativ till det syntetiska hårfärgerna, men vågar kanske inte riktigt att testa. Det kan vara så att man har någon gång provat färga med henna, och kommer ihåg att det var meckigt… men det har faktiskt hänt en hel del utveckling dom senaste åren, och numera finns det växtfärger som är lika smidiga att använda hemma som vilka syntetiska hårfärger som helst.

Så våga testa igen! Ditt hår och din hälsa kommer att tacka dig!

 

Det finns vissa saker att tänka på om man vill gå över till växtfärgerna

  • Har man använd sig av syntetiska hårfärger så kan man räkna med en ”övergångsperiod” då håret kanske inte kommer att få exakt den nyansen man önskar sig. Detta är på grund av att det finns fortfarande rester av kemikalier som sitter fast vid hårstråna och påverkar hur växtfärgen kan fästa sig. Så det krävs lite tålamod, men det kommer att vara värd det.
  • Det går inte att bleka håret med växtfärgerna. Det finns nyanser som ger glans, djup och värme till ljust hår, men det går alltså inte att göra håret ljusare med en växtfärg.
  • Det går utmärkt att färga över grått hår och man får en fin täckning med växtfärgerna.
  • Har man mycket grått och vill färga håret brunt så krävs det ibland att man färgar håret i två omgångar; först med henna och sedan efter 12- 24 timmar upprepar man behandlingen en gång till med den bruna nyansen.
  • Vill man lära sig allt man behöver veta om växtfärgning hemma så rekommenderar vi en toppenbra bok ”Natural Hair Coloring” skrivet av Christine Shahin.

 

Vi har nyligen tagit in Cultivator´s växtfärger hos oss på Eteritique.

Med över 30 års erfarenhet av ekologisk odling tillverkar Cultivator´s ekologiska växtbaserade hårfärger av högsta kvalité. Formulering av färgerna baseras på en traditionell kunskap om de olika växternas unika egenskaper. Ingredienserna pulveriseras varsamt och packas i högkvalitativa förpackningar av medicinsk grad för att garantera att produkterna alltid är fräscha.

Cultivator´s produkter är dermatologiskt testade i Europeiska laboratorier och dom är Certifierade av Ecocert, Fair For Life, USDA Organic, Cruelty Free International och Vegan Society.

Bilderna är lånade från Katja Kokko´s blogginlägg som du kan läsa här. Klicka in dig för att se det fina resultatet!