Neal’s Yard Remedies: Etisk pionjär inom skönhetsvärlden

Neal’s Yard Remedies, pionjär inom etisk skönhet, har fått äran att ta emot pris Ethical Accreditation för sina etiska handlingar för femte året i rad.

Företaget har sedan starten,1981, erbjudit effektiva ekologiska produkter för hälsa och skönhet– produkter som tagits fram med stor respekt till miljön, människor och djur.

Neal´s Yard Remedies tillverkar sina produkter i företagets eget eko-fabrik i Dorset, England. Produkterna tillverkas i små partier för att säkerställa att allting är så fräscht och effektivt som möjligt. Eko-fabriken- som även omfattar kontor och butik – är designad för att vara så miljövänlig och energieffektiv som möjligt genom funktionell luftreglering, återvinning av regnvatten och gråvatten, solpaneler och mycket mer. Allt för att säkerställa att koldioxidavtrycket hålls till minimal.

Neal´s Yard Remedies arbetar aktivt med flertal miljöprojekt, en av dem är att hålla haven rena från plast och med ett löfte att alla produkter som har plastförpackningar ska vara tillverkade av 100% återvunnet material före 2025. Dom flesta av Neal’s Yard Remedies produkter har företagets ikoniska blåa glasflaskor och burkar (förutom dem som av säkerhetsskäl har plastförpackningar t ex schampo & duschgel) och i augusti 2019 lanserades refill-stationer till två av det mest älskade produkterna. (Geranium & Orange Hand Wash och Bee Lovely Bath & Shower Gel) Dessa finns nu placerade i tiotal butiker runtomkring landet, i England.

Förutom Ethical Accreditation, är företaget certifierad av Cruelty Free International, The Soil Association och CarbonNeutral®

Här kan du se  Neal’s Yard Remedies’ top-ranking ECI Score 100 i dom olika kategorierna SkincareShampoo & ConditionersSoapCold RemediesVitamins och Make-up