Baka mumsiga havrebitar med hallon och choklad

Protein brukar kallas för kroppens byggstenar. Det behövs bland annat för att bygga upp celler och för att bilda enzymer och hormoner. Så oavsett om man idrottar eller inte, kan kroppen ha nytta av en extra dos proteiner i form av t ex en nyttig smoothie till mellanmål istället för kakor eller andra snacks som endast tillför snabb energi.

Prova att tillsätta en skopa PranaOn protein nästa gång du gör t ex våfflor, pannkakor, smoothie bowl, overnight oats, chia pudding.. möjligheterna är många!

HAVREBITAR MED HALLON OCH CHOKLAD

Havrebitar:
•5 dl havregryn
•2 dl mandlar
•1 skopa PranaOn Plant Power Original
•1 tsk kanel
•1 tsk vanilj extrakt
•1 dl kokosolja, smält
•1 dl lönnsirap eller motsvarande
•nypa salt

Hallon topping:
•5 dl hallon, frysta eller färska
•1 msk citronsaft
•sötning (agave sirap eller stevia)

Choklad topping:⁠
•4 msk kokosolja, smält
•1 tmsk lönnsirap eller motsvarande
•1 msk kakaopulver
•1 msk PranaOn protein, Choklad

Mixa havregryn och mandlar i en matbredare, tillsatt resten av torra ingredienser och till slut smält kokosolja och lönnsirap. Tryck degen jämn ut i en form som du klädd med bakplåtspapper och baka 10 -15 minuter i 200 grader.

Koka upp frysta hallon, blanda med sötning och citronsaft. Använder du färska hallon kan du mixa dom lätt med en stavmixer och söta.

Blanda ihop ingredienserna i choklad toppingen och lägg in i kylskåp för att den ska bli lite tjockare.

När havrebitarna och hallonen har blivit svalare, bred ut hallonen över havredegen och lägg in i frysen.
När hallonen har blivit lite fastare i frysen kan du lägga chokladtoppingen över det hela och sedan lägga in tillbaka till frysen för att stelna ordentligt innan servering!

Prova dig fram med olika varianter av denna recept, prova t ex att använda frystorkade bär och chokladbitar som du blandar direkt i havredegen. Vaför inte ha i lite kokosfingor och använda Power Plant Coconut i degen? Bara fantasin sätter gränserna när man bakar med PranaOn!