Vad gör vi för att rädda de snart utrotningshotade Frankincense träden?

Det har gått över 30 år sedan Romy Fraser öppnade sin butik på Neal´s Yard, som vid den tiden var en liten bortglömt hörna av Covent Garden, i hjärtat av London.

Viljan att kämpa med frågorna kring miljö, hållbarhet, etik såväl som total ärlighet och transparens lever kvar starkare än någonsin hos Neal´s Yard Remedies som idag har rankats som en av dom tio mest etiska företag och varumärken i världen genom ”Words first health & beauty brand to be awarded 100/100 for ethics” av The Ethical Company Organisation.

Neal´s Year Remedies arbetar aktiv med flertal olika miljöfrågor och Project Frankincense är det senaste pågående projekt. Neal´s Yard Remedies som har använt Frankincense i sina produkter sedan 1983, har från första början varit noga med att den dyrbara råvaran skördas på ett hållbart och etiskt sätt. I december 2017, Neal’s Yard Remedies uppmanade sina leverantörer för den eteriska oljan av Frankincense, att certifieras med Ecocert, och det har resulterats med att man idag har fått helt nya möjligheter att kartlägga och skydda ursprung av det existerande träd.

 

FRANKINCENSE – en hjälte värd uppskattning

Från Oman kommer det finaste och mest hållbara Frankincense, men träden som producerar det, är i stor fara: över-skördning, hungriga kameler, stenbrytning och urbanisering hotar träden.

Project Frankincense är vårt banbrytande initiativ för att fortplanta, odla och vårda det befintliga produktion av Frankincense i Oman. Vår plan är att över de kommande tio åren, eller längre, odla och producera det finaste Frankincense som finns genom att återställa Boswellia Sacra träden.

Vi strävar efter att årligen plantera och driva upp 5 000 Boswellia Sacra – plantor för att säkra trädens framtid och för att kunna skapa en hållbar arv i området i form av Frankincense skogar, som genom årtusenden varit centrala för Omans identitet, kultur och ekonomi.

Gå in på Neal´s Yard Remedies för att läsa hela historian om Project Frankincense och för att ta del av de fascinerande historierna från vackra Oman https://www.nealsyardremedies.com/project-frankincense.html