Pannkakor med kokosvispgrädde recept från Plant Based Nordic

Det är få saker som smakar lika gott som nystekta pannkakor med goda tillbehör. Här kommer en recept på smarriga, veganska pannkakor från vår ambassadör Linus från Plant Based Nordic. Prova dig fram med olika toppings, och vill du öka proteininnehållet i pannkakorna kan vi rekommendera att blanda in en 1/2 – 1 skopa av Pranaon Power Plant Protein som innehåller hela 30 gram ”Raw” protein per portion från gula ärtor och favabönor.

Pannkakor med kokosvispgrädde 

3-4 serveringar

Här kommer en av mina favoritfrukostar som passar perfekt till helgen eller varför inte till en härlig brunch med vänner och familj?

Recept:

2 ¼ dl fullkornsvetemjöl

1 msk bakpulver

1 krm salt

2.5 dl växtbaserad mjölk

2 msk olivolja

2 msk dadel- eller agavesirap

1 tsk vaniljextrakt

 

1 frp kokosgrädde

2-3 msk dadel- eller agavesirap

 

Du kan med fördel förbereda din kokosvispgrädde dagen före så att den hinner stelna till något innan den används.

Detta gör du genom att låta förpackningen stå kyld i några timmar så att det blir enklare att separera själva grädden från vätskan. När förpackningen är kyld så tömmer du ut själva kokosgrädden och häller i den i en skål tillsammans med sirapen och vispar därefter ihop den. Den färdiga kokosvispgrädden kan gärna stå i kylen över natten.

För själva pannkakorna så behöver du två stora skålar;

I den första skålen så häller du i vetemjölet, bakpulvret och saltet och i den andra skålen så häller du i din växtbaserade mjölk, oljan, sirapen och vaniljextraktet.

Vispa för hand ihop de torra råvarorna tills de har mixats och därefter så vispar du ihop de blöta råvarorna tills de är enfärgade och inte längre skiktade i olika lager.

Ta fram en stekpanna och sätt den på mellanvärme, häll på lite olja och vänta tills pannan är varm, om du testar att stänka i lite vatten och det fräser bort direkt så har du en bra värme för att börja med pannkakorna.

Till pannkakorna så kan man gärna ha fruktsallad, bär, nötter, riven kokos eller torkad frukt.

Hoppas det smakar!